Ruiskumaalauksen eri vaiheet

Autojen maalaaminen on tarkkaa ja aikaa vievää hommaa. Helpoimmalla pääset, kun viet autosi ammattilaisten käsittelyyn, esimerkiksi Väri-Polar Oy auttaa saamaan haluamasi lopputuloksen.
Auton tai auton osia voidaan käyttää apuna useita eri välineitä, esimerkiksi ruiskuja. Ruiskujen avulla saat pinnasta varmasti tasaisen ja kulutuksen kestävän. Maalaamisessa tulee kuitenkin huomioida välineiden lisäksi monta eri asiaa ja seuraavaksi esittelen lyhyesti:


Mitä huomioida auton ruiskumaalaamisessa


Ensimmäisenä tulee puhdistaa ja siivota maalattava huone. Maalipintaan tarttuu herkästi kaikki lika, hiekka ja pöly. Tämä vaikuttaa olennaisesti maalatun pinnan lopputulokseen.
Huone tulee siivota lattiasta kattoon useamman kerran. Välissä pölyn ja hiekan tulee antaa laskeutua, jotta se ei jää ilmaan pyörimään maalauksen ajaksi. Tärkeää on myös huomata se, että maalauksen aikana huoneessa ei saisi olla mitään pölyä kierrättävää laitetta, kuten tuuletinta. Myös maalaustilan lämpötilalla on väliä. Optimaalisin lämpötila maalaamiseen on noin 20 astetta.
Kun huone on puhdistettu ja siivottu tulee tarkastaa välineistön toiminta. Kompressorista tulee poistaa vesi, mikäli sitä on päässyt kertymään liikaa. Lisäksi katso, että maaliruisku ja muut välineet on hyvä tarkastaa, että ne toimivat kunnolla.
Maalin sekoittaminen on seuraava vaihe. Maalien tulee antaa lämmetä huoneen
lämpöiseksi, eli 20 asteeseen. Maalit on hyvä sekoittaa noin minuuttia ennen, kuin
maalaaminen alkaa. Maalit sekoittuvat hyvin keskenään, pinnasta voi nopeasti tulla eri sävyinen kuin muusta maalista, joten tähän on hyvä kiinnittää huomiota. Maalin
sekoittamiseen voi käyttää muun muassa vanhoja jäätelö- tai jugurttipurkkeja.

Maaleissa on eroja

Saatavilla on esimerkiksi pohja-, akryyli- ja massamaalit. Jokaisella maalilla on omat spesifit ominaisuudet ja niitä tulee noudattaa. Joten sekoita maalit niiden ohjeiden mukaisesti. Sekoituksen jälkeen kaada maali ruiskuun.
Jos tarkoituksena on maalata pienempiä kappaleita, kuten auton pieniä osia, ripusta ne esimerkiksi katosta riippumaan. Maalattavat kappaleet tulee puhdistaa todella huolellisesti, esimerkiksi sormista tulee rasvaa, joka aiheuttaa sen, että siihen kohtaan maali ei tartu yhtä hyvin.
Itse maalaaminen on hyvä aloittaa kaikista vaikeimmista kohdista, koska jos jokin menee pieleen, voi pinnan päälle maalata uuden kerroksen nopeammin. Ensimmäisenä tulee maalata pohjamaali ja antaa sen kuivua noin 30 min. Pohjamaalia voidaan kerrostaa, maksimissaan kuitenkin neljä kerrosta. Seuraavaksi voidaan maalata maalipinnan ensimmäinen pinta. Mikäli pinta ei kuiva kunnolla tai pinnalla on selviä valuma jälkiä, anna pinnan kuivua kunnolla noin viisi tai kuusi tuntia. Maalipintaa voi kerrostaa useampaan otteeseen, niin kauan kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Viimeistele maalipinta lakka kerroksella, joka antaa pinnalle viimeistellyn lopputuloksen. Anna valmiin pinnan kuivia vähentää 24 tuntia. Muista viimeiseksi puhdistaa käyttämäsi välineet, jotta ne ovat hyvässä kunnossa seuraavaa kertaa varten. Pinnan voi vielä halutessaan pestä ja kiillottaa, jotta maalatusta pinnasta tulee viimeistellyn näköinen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *