Mitä eri maaliruiskuja on ja millaisia eroja niissä on?

Autojen maalaus on todella tarkkaa ja ammattitaitoa vaativaa hommaa. Maalauksessa tulee ottaa huomioon monta eri asiaa, kuten mitä automaalia ja mitä välineitä auton maalauksessa käyttää. Helpommalla pääset, kun viet autosi ammattilaisten käsiin, esimerkiksi Väri-Polar Oy auttaa saamaan haluamasi lopputuloksen.
Autoja ja auton osia voidaan maalata esimerkiksi maaliruiskujen avulla. Ruiskuja on
olemassa todella montaa erilaista ja niiden hinnat vaihtelevat maaliruiskujen
ominaisuuksien mukaan. Hintaerot ovat huimia, halvimmat maaliruiskut ovat hinnaltaan 15 euron luokkaa, kun taas parhaimmista ja laadukkaimmista voi joutua pulittamaan useita satoja euroja.
Hintaerot siis selittyvät usein maaliruiskujen erilaisilla ominaisuuksilla. Ruiskuja on
myytävänä ylä-, ja alasäiliöisenä, mikä tarkoittaa sitä, että säiliön paikka on, joko ruiskun ylä- tai alapuolella. Mikäli ruiskun säiliö on alapuolella saattaa säiliön pohjalle jäädä usein maalia. Tämä tarkoittaa sitä, että alasäiliöistä ruiskua ei suositella pienille töille, koska maalihukkaa syntyy tällöin enemmän. Yläsäiliöisessä ruiskussa ei tällaista ongelmaa ole, maali valuu tasaisesti ja saat hyödynnettyä kaiken maalin. Kuitenkin yläsäiliöinen ruisku saattaa olla hieman hankalampi ja raskaampi käyttää.

Ruiskun hinta vaikuttaa


Ruiskuissa hinta vaikuttaa myös maalauksen lopputulokseen. Hinnaltaan kalliimmat ruiskut levittävät maalin tasaisesti ja maali kestää huomattavasti enemmän kulutusta. Huonolla ruiskulla maalipinnan laatu ja kulutuksen kestävyys on heikko. Hyvän ruiskun erottaa siitä, että siinä on tarkka koneistus neulassa sekä maali sekoittuu hyvin ilman kanssa. Kalliimmissa ruiskuissa on myös saatavana erilaisia säätöjä, jotka helpottavat juuri oikeanlaisen maalipinnan saamista. Paremmista ruiskuista on hyvä löytyä muun muassa maalimäärän,
paineensäätö venttiili sekä erilaisten kuvioiden säätö.
Ruiskumaalauksen lopputulokseen vaikuttaa maaliruiskussa käyttävän suuttimen koko. Maali kulkee tämän suuttimen läpi, joten siihen on hyvä kiinnittää erityistä huomiota. Pohjamaaleihin suositellaan yleensä suurempaa suutinta, koska yhdellä kertaa maalataan isompaa aluetta. Tarkkojen kuvioiden tai osien maalaamiseen suositellaan yleensä pienempää suutinta. Joissain maaliruiskuissa on lisänä metalliverkko maalikannussa. Tämä ehkäisee pienien hiekanmurusten joutuminen maalattavaan pintaa. Maaliruiskuja valittaessa on hyvä kääntyä ammattilaisten puoleen. He osaavat neuvoa juuri oikeat tuotteet käyttöösi ja antavat neuvoja maaliruiskujen käytöstä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *